پروستات، توده ای گردو مانند در بدن مردان است که بنا به دلایل مختلف، گاهی ممکن است بیش از حد طبیعی خود رشد کرده و دچار اختلال شود. یکی از بیماری هایی که با افزایش حجم پروستات، می توان به آن مشکوک شد، بیماری بزرگ شدن پروستات می باشد که البته خوش خیم بوده و روش های درمانی متعددی برای درمان آن وجود دارد. 
 

اندازه طبیعی پروستات چقدر باید باشد؟
اندازه پروستات در طول دوران زندگی و در پروسه های مختلف می تواند تغییر کند. در کودکی اندازه پروستات کوچک و تقریبا ثابت است. پروستات از آغاز دوران بلوغ در پسران رشد کرده و تا حدود 20 سالگی رشد آن ادامه پیدا می کند. از حدود 20 سالگی تا اوایل 40 سالگی اندازه پروستات تقریبا ثابت باقی می ماند. مگر این که بیماری خاصی رشد آن را دچار اختلال کند. اما با افزایش سن و از حدود 40 سالگی پروستات دوباره شروع به رشد کرده و بزرگ می شود.

اندازه پروستات، بر اساس حجم آن محاسبه می شود. اندازه طبیعی و نرمال پروستات در جوانی حدود 30 cc می باشد. وزن نرمال پروستات در جوانی بین 7 تا 20 گرم و در دوران میانسالی به 60 گرم افزایش پیدا می کند. با این تفاسیر اگر اقدام به اندازه حجم و وزن پروستات کردید و نتایج تفاوت چشمگیری با اندازه های نرمال داشت، حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

همچنین انجام آزمایش و تست PSA در تشخیص بیماری های مربوط به پروستات کمک بسیاری به شما می کند. اگر شما در دوران میانسالی به سر می برید، توصیه می کنیم به صورت دوره ای اقدام به انجام این تست نمایید. 
 

بیماری بزرگ شدن پروستات
در بخش قبلی فهمیدید که اندازه طبیعی و نرمال پروستات باید به چه اندازه باشد. در صورتی که بنا به دلایل مختلف اندازه پروستات از حالت طبیعی خارج شده و رشد آن با سرعت بیشتری مواجه می شود، احتمال بروز مشکل و اختلال در غده پروستات می رود.

یکی از بیماری هایی که به طور خاص مربوط به پروستات می شود، بزرگ شدن خوش خیم پروستات در آقایان می باشد. اگر بیماری بزرگ شدن پروستات به موقع تشخیص داده نشده و درمان نشود، ممکن است مشکلاتی را برای فرد به وجود آورد که از آن جمله می توان به انسداد مجاری ادراری و اختلال در روابط جنسی و . اشاره کرد. بزرگ شدن غیر طبیعی پروستات معمولا در سنین میانسالی رخ می دهد که به آن بیماری BPH نیز گفته می شود.

افراد بالای 40 سال بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری هستند. البته این بیماری به اندازه سرطان پروستات خطرناک نیست و بزرگ شدن پروستات، خوش خیم بوده و قابل درمان می باشد. البته بهتر است در همان مراحل اولیه بیماری به پزشک مراجعه کنید. 
 

علائم بیماری بزرگ شدن پروستات
برای تشخیص بیماری بزرگ شدن پروستات، احتمال دارد با این علائم رو به رو شوید:
تکرر ادرار
عدم توانایی کنترل ادرار
شروع ادرار با ناراحتی 
تکرر ادرار در شب ( ممکن است در شب چندین بار برای ادرار از خواب بیدار شوید)
کم شدن فشار ادرار
درد مثانه
ادرار قطره ای
نیاز به زور زدن در هنگام دفع ادرار
قطع و وصل شدن ادرار
احساس عدم دفع کامل ادرار
علائم فوق می تواند با علائم سرطان پروستات نیز مشترک باشد. پس به این موضوع توجه ویژه داشته باشید. وما با دیدن این علائم مطمئن نباشید که با بزرگ شدن خوش خیم پروستات مواجه هستید. این علائم می توانند بین چندین بیماری مشترک باشند. 

 

علل و عوامل خطر بیماری بزرگ شدن پروستات
به راحتی نمی توان درباره علل بروز بیماری بزرگ شدن پروستات سخن به میان آورد. اما تجربیات نشان داده است که عواملی همچون ژنتیک، چاقی، بیماری دیابت و ورزش نکردن و تحرک نداشتن از جمله عواملی هستند که احتمال بروز این بیماری در افراد را افزایش می دهند.

اگر در بین اعضای خانواده، پیش از شما فردی به بیماری بزرگ شدن پروستات مبتلا گشته است، بهتر است، نسبت به اقدام برای تشخیص این بیماری وسواس بیشتری به خرج بدهید. همچنین آمارها نشان می دهد، افراد چاق و دارای اضافه وزن، بیش از سایرین به بیماری بزرگ شدن پروستات مبتلا می شوند. اما این بدان معنا نیست که در صورت چاق بودن، حتما به این بیماری مبتلا می شوید. در هر صورت توصیه می کنیم، حتما به تغذیه و سلامت خود توجه ویژه ای داشته باشید. عامل دیگری که خطر ابتلا به بزرگ شدن پروستات را افزایش می دهد، ورزش نکردن و نداشتن تحرک کافی است. البته که این خود عاملی برای چاقی و بروز بیماری دیابت نوع 2 می باشد. 
 

بیماری های مشابه بزرگ شدن پروستات
در مراحل اولیه تشخیص بیماری بزرگ شدن پروستات، ممکن است اشتباهاتی در تشخیص توسط خود فرد یا پزشک معالج صورت گیرد. این موضوع بیشتر به سبب مشترک بودن علائم این بیماری با سایر بیماری های مربوطه می باشد که از آن جمله می توانیم به بیماری سرطان مثانه، التهاب و عفونت پروستات، سرطان پروستات، عفونت ادراری، فلج عصبی مثانه و بیماری مجاری ادراری از جمله سنگ مجاری ادراری اشاره کنیم. در این شرایط معمولا پزشک مدت زمانی را به شما فرصت می دهد تا ببیند علائم شما شدت پیدا کرده یا خیر. همچنین انجام آزمایش های مختلف نیز می تواند به تشخیص دقیق تر بیماری تان کمک کند. 

لطفا نظر خود را درباره این پست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید: ورود به اینستاگرام

درصورتی که این مطلب براتون جالب بود پیشنهاد میکنیم در سایت دکتر یو عضو بشید

https://druu.ir/signup

پادکست پزشکی | مدیکستو

"ازتون صادقانه میخوام که اگه فکر میکنی این مطلب به درد کسی میخوره آدرسشو کپی کنید و براش ارسال کنید زیاد وقتتو نمیگیره"

https://www.drlink.ir/blog/medical-podcast-medicasto-prostate-enlargement-disease


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بیماری ,پروستات ,اندازه ,پروستات، ,تشخیص ,علائم ,بیماری بزرگ ,مجاری ادراری ,نرمال پروستات ,اندازه پروستات ,تشخیص بیماری ,همچنین انجام آزمایش
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

dostman Academia bibig.parsablog.com اخبار تکنولوژي دانلود درس پژوهی رز موزیک دانلود آهنگ جدید روستای ارلان wefkjnewfwf درج مفقودی در روزنامه 77492795-021 بانک اطلاعاتی تولید کنندگان ایران در راستای جهش تولید