حتما شما هم تجربه شنیدن صدای ناهنجار خروپف کردن را داشته اید. حتی ممکن است خودتان جز آن دست از افرادی باشید که در هنگام خواب خروپف می کنید. در نگاه اول شاید این موضوع فقط از این لحاظ شما را بیازارد که خوابیدن شما در کنار یک فرد دیگر موجب رنجش آن فرد شود. اما گذشته از این موضوع باید به خطرات و بیماری های دیگری که خروپف می تواند باعث آن شود نیز توجه داشته و برای رفع آن اقدام موثر انجام دهید. 
 

خروپف چیست و چگونه اتفاق می افتد؟
خروپف کردن در واقع یک صدای ناهنجار و خشن است که در هنگام عبور جریان هوا از مجرای تنفسی و از تنفس از طریق دهان، شنیده می شود. این اتفاق وقتی می افتد که فرد در خواب به سر می برد.

در هنگام خروپف کردن، بافت های حنجره لرزیده شده و به همین دلیل یک صدای ناهنجار که عموما باعث آزار اطرافیان می شود، شنیده می شود. وقتی که شما می خوابید عضلات حلق شل شده و در مواردی ممکن است، راه هوایی بسته شود و در نهایت اختلالاتی در تنفس ایجاد می شود. بسیاری از افراد این موضوع را جدی نمی گیرند.

خروپف کردن در مواردی می تواند بسیار خطرساز شده و موجب قطع موقت تنفس یا به اصطلاح آپنه خواب شود. آپنه خواب در دراز مدت می تواند تاثیرات منفی جبران ناپذیری روی بدن شما داشته باشد و کیفیت یک خواب خوب را کاهش دهد. خروپف کردن دلایل خاص خود را داشته و در اکثر موارد قابل درمان است. البته باید ابتدا با دلیل اصلی این بیماری آشنا شد. در ادامه این مقاله دقیق تر درباره علائم، عوامل موثر و خطرات خروپف کردن صحبت خواهیم کرد.
 

علائم خروپف و آپنه خواب چیست؟
وقتی که می خوابیم شاید خودمان نتوانیم خرخر کردن یا خروپف کردن را به راحتی تشخیص دهیم. این موضوع را اطرافیان به راحتی متوجه می شوند. البته جای نگرانی وجود ندارد؛ چرا که علائم دیگری نیز هستند که شما می توانید از این طریق بیماری خروپف کردن یا آپنه خواب را تشخیص دهید.

از جمله علائم خروپف کردن می توان به خرخر کردن، صداهای ناهنجار، احساس خشکی گلو پس از بیدار شدن، گرفتگی بینی و آلرژی، احساس خستگی در طول روز، بیدار شدن مکرر در طی شب و . اشاره کرد که حتما می بایست جدی گرفته شوند.

همچنین آپنه خواب نیز پدیده است که در صورت توجه نکردن به آن باید منتظر عواقب ناخوشایندی در طول شبانه روز شد. از جمله نشانه های آپنه خواب می توانیم به احساس تنگی نفس در طی خواب، تحریک پذیری و زودرنجی و افسردگی در طی روز، سردرد در هنگام صبح، نداشتن تمرکز در طول روز و . اشاره کنیم. 
 

علل خروپف و عوامل موثر در ایجاد آن
خروپف کردن علل مختلفی دارد که برای درمان حتما باید تشخیص داده شوند. از جمله مهمترین و شایع ترین علل خرخر کردن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم. 
آلرژی و حساسیت
مشکلات آناتومی دهان
سینوزیت
مصرف الکل
سرماخوردگی
سیگار کشیدن
انحراف بینی
چاقی و اضافه وزن
مصرف برخی داروهای خاص

 

خطرات خروپف کردن
خروپف کردن در حالت عادی و در صورتی که به صورت خفیف باشد، خطر چندان زیادی ندارد. البته به شرطی که با آپنه خواب و خستگی پس از خواب همراه نباشد. اما در صورتی که این علائم مشاهده شده در شما نشان از شدت زیاد این بیماری دارد، دیگر باید این مسئله را جدی بگیرید و به آن اهمیت بدهید. از جمله خطراتی که می تواند شما را تهدید کند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
وقفه و قطع موقت تنفس
وارد شدن فشار زیاد به قلب
آریتمی قلبی
کاهش میزان اکسیژن موجود در خون
پرفشاری خون ریوی
خستگی در طول روز با وجود ساعت خواب مناسب
نداشتن خوابی راحت و عمیق
مشکل ریفلاکس مری به معده
کسلی و بی حالی
خروپف کردن در کودکان و ن باردار نیز می تواند عواقب ناگواری داشته باشد. 

لطفا نظر خود را درباره این پست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید: ورود به اینستاگرام

درصورتی که این مطلب براتون جالب بود پیشنهاد میکنیم در سایت دکتر یو عضو بشید

https://druu.ir/signup

پادکست پزشکی | مدیکستو

"ازتون صادقانه میخوام که اگه فکر میکنی این مطلب به درد کسی میخوره آدرسشو کپی کنید و براش ارسال کنید زیاد وقتتو نمیگیره"

https://www.drlink.ir/blog/medical-podcast-medicasto-how-does-snoring-happen


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ستXپروف چند در چند انیمه موزیک آدرس کانال های تلگرام دانلود کتاب کمک آزمون ورودی حوزه علمیه خراسان آشپزی یک نفر آرامشش گم شد،مداما در پی‌ش می گشت وبلاگ مجتمع مرغ و گوشت پرطلا یزد ثبت و رتبه بندی شرکت قانون مداران یکتا