بیماری چربی خون یکی از بیماری های شایع در زندگی های شهری است. متاسفانه یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا افراد به این بیماری، تغذیه نامناسب و حاوی مقدار زیادی غذاهای چرب و با کلسترول بالا می باشد. اگر می خواهید با این بیماری، علائم و دلایل ابتلا به آن آشنا شوید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید. 

انواع چربی خون در بدن
در خون معمولا دو نوع چربی وجود دارد که شامل کلسترول و تری گلیسیرید می شود. افزایش بیش از حد این دو چربی در بدن می تواند سبب بیماری چربی خون بالا شود. 
کلسترول: 
کلسترول در بنیان تمام سلول های بدن وجود دارد. انتقال کلسترول به داخل سلول ها و خروج آن، از طریق لیپوپروتئین ها انجام می شود. کلسترول در خون قابل حل نیستند. کلسترول معمولا یا از طریق کبد ساخته می شوند و یا از طریق غذا وارد بدن می شوند. برخی مواد غذایی به میزان زیادی کلسترول را در خود جای داده اند و با مصرف بیش از اندازه آن ها، کلسترول وارد بدن می شود. کلسترول در بدن به دو صورت لیپوپروتئین با چگالی کم و لیپوپروتئین با چگالی زیاد وجود دارد. به لیپوپروتئین با چگالی بالا، اصطلاحا HDL یا کلسترول خوب می گویند. 

تری گلیسیرید: 
تری گلیسیرید از راه تغذیه با غذاهای پر کالری وارد بدن می شود. به این صورت که مقدار کالری لازم بدن مصرف شده و مقدار بیش از اندازه کالری به تری گلیسیرید تبدیل شده و در داخل سلول ذخیره می شود. اضافه وزن، نداشتن تحرک و ورزش نکردن، مصرف سیگار و مواد الکلی، مصرف بیش از اندازه کربوهیدرات و . از جمله عواملی هستند که میزان تری گلیسیرید موجود در بدن را افزایش می دهند.  

 

مقدار نرمال چربی خون در بدن
چربی خون تا حد خاصی برای بدن مفید و ضروری است. اما وقتی میزان چربی خون در بدن افزایش پیدا می کند و چربی در خون انباشته می شود، می تواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند.

چربی خون استاندارد و نرمال از نوع تری گلیسیرید می بایست کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر و چربی خون نرمال از نوع کلسترول می بایست کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر باشد. در صورتی که میزان چربی خون شما بیش از این مقدار است، شما با بیماری چربی خون مواجه هستید. باید در نظر داشته باشید که چربی خون بالا خود می تواند عامل بسیاری از بیماری های دیگر از جمله بیماری های قلبی عروقی باشد. پس در صورت تشخیص این بیماری، بهتر است به توصیه های پزشک با دقت توجه کنید.
 

علائم بیماری چربی خون
هرگاه با این علائم مواجه شدید، حتما به پزشک متخصص مراجعه کرده و نسبت به انجام آزمایش خون اقدام نمایید. 
سردرد و احساس سنگینی در سر
احساس خستگی و کوفتگی بدن
خشکی دهان
تلخی دهان
درد در ناحیه ساق پا
درد در ناحیه کف پا
احساس خواب آلودگی
احساس تپش قلب بعد از خوردن غذای چرب
سوزش کف پا
احساس گرما در بدن
افزایش تعریق بدن
ورم صورت
احساس سرگیجه 
وزوز گوش

توجه داشته باشید که برخی از علائم بیماری چربی خون می تواند با علائم سایر بیماری ها اشتراکاتی داشته باشد. پساز مشاهده این علائم حتما پزشک خود را در جریان گذاشته و از استفاده سرخود دارو جدا خودداری کنید. 

 

دلایل افزایش چربی خون در بدن
دلایل متعددی برای افزایش میزان چربی خون و ابتلا به بیماری چربی خون مشاهده شده است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره نمود:
مصرف بیش از اندازه غذاهای چرب
مصرف غذاهایی با کلسترول بالا
وراثت و ژنتیک
ورزش نکردن و نداشتن تحرک
سیگار کشیدن
افزایش سن

 

نکاتی در خصوص بیماری چربی خون
چربی خون تنها مختص افراد چاق نیست. افراد لاغر هم می توانند با مشکل افزایش کلسترول مواجه شوند. 
با پیشگیری از چربی خون می توان خطر ابتلا به بیماری ها قلبی عروقی را نیز کاهش داد. 
آزمایش تشخیص چربی خون می بایست از 20 سالگی هر 5 سال یک بار انجام شود. 
افراد مسن بیش از سایرین در معرض ابتلا به چربی خون بالا هستند. 
داشتن تغذیه و رژیم غذایی مناسب می تواند از ابتلا شما به چربی خون بالا جلوگیری کند.

لطفا نظر خود را درباره این پست در صفحه اینستاگرام به اشتراک بگذارید: ورود به اینستاگرام

درصورتی که این مطلب براتون جالب بود پیشنهاد میکنیم در سایت دکتر یو عضو بشید

https://druu.ir/signup

پادکست پزشکی | مدیکستو

"ازتون صادقانه میخوام که اگه فکر میکنی این مطلب به درد کسی میخوره آدرسشو کپی کنید و براش ارسال کنید زیاد وقتتو نمیگیره"

https://www.drlink.ir/blog/medical-podcast-medicasto-lipid-disease;-the-most-significant-symptoms-and-causes-of-blood-lipids


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بازسازي و دکوراسيون داخلي Mindy Connor خرید و فروش و قیمت پودر پیاز و سیر میـــنـــــور کهربا فان برترین وبلاگ خبری فیلم و سریال تجربیات یک مربی فبک سایت شخصی علی اکبر فرجاد دانلود